Canon EF 50mm f 1.8 II

Že dalj časa se ogledujem po novem objektivu. Predvem me moti, ker kit objektiv Canon 18-55 ni dovolj oster. Glavni razlog pa je, da za slikanje v zaprtem prostori skoraj vedno potrebujem bliskavico, ker ni dovolj svetlobe. Zato sem iskal svetlobno dovolj močan objektiv, ki pa je tudi dovolj oster in kot glavno, da ni predrag. In po pogovoru s Točko-tom sem izvedel za objektiv, ki vse to združuje. Res pa, da je fiksni objektiv. Vendar vseeno. Na strani http://www.photozone.de/canon-eos sem si prebral test tega objektiva in bil navdušen. Malo denarja in dobra kvaliteta.


Objektiv'
Canon EF 50mm f 1.8 II

In kot naročeno je Petra izvedela, da prihaja iz ZDA na obisk v Slovenijo bivša sošolka iz osnovne šole. Poiskal sem kakšne so cene in dobil na amazon.com najugodnejšo ponudbo – 84 USD. Super. Takoj sem ga dodal v košarico. In kmalu opazil še akcijo za fotografski nahrbtnik. Cena je bila znišana iz 80 USD na 48 USD. Bil je Canon Deluxe Backpack 200EG. No oboje sem dal v košarico in plačal.

Ko sem objektiv končno dobil v roke sem bil, kot majhen otrok, ki dobi novo igračko. Takoj sem jo sprobal. Za model sem vzel hčerko Nino.


Nina'
Nina – f 1.8 , ISO 100, 1/60


Objektiv'
Nina 2 – f 1.8 , ISO 100, 1/80

Naslednje modele pa sem dobil na izletu na Pokljuki…


Objektiv'
Uri – f 11 , ISO 100, 1/200


Objektiv'
Jakob – f 10 , ISO 100, 1/100

Objektiv se je zaenkrat izkazal predvsem za portretno fotografijo. Je sicer narejen iz plastike vendar je temu primerno lahek. Navoj na koncu za filtre ima 52mm. Kar sem ga preiskusil ostri zadovoljivo hitro in tudi slike so ostre. Res dobra investicija za ta denar in kar dobimo ven.

Sedaj, pa načrtujem še nakup makro leče Raynox DCR 250 , ki gre super skupaj z tem objektivom. No vsaj tako sem bral na forumih. Upam, da to ne bo prineslo še dodaten strošek – ring flash. Bomo videli…

2 thoughts on “Canon EF 50mm f 1.8 II

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.