Fotografiranje – moj hobi

Živjo!

Sem velik ljubitelj fotografiranja in od kar sem leta 2003 kupil moj prvi digitalni fotoaparat sem se na tem področju že veliko naučil.
Začel sem z Canon A60 in to je bil takrat za mene super aparat.


Canon A60
Canon A60

Sploh ker je bil to prehod iz analogne fotografije (film) na digitalno. Sploh zato, ker sem slike lahko videl na display-čku in nepotrebne tudi takoj izbrisal. In sem začel tudi brati literaturo o digitalnih fotoapratih. Veliko časa sem prebil na internetu, kjer sem se učil po raznih forumih. Še največ na e-fotografija. V njihovi galeriji sem objavil tudi nakaj fotografij. Ene izmed njih so bile kar dobro ocenjene. Sploh tale z naslovom Vesel božič in 2005 .

No po treh letih sem ugotovil, da sem prerasel ta aparat in si omislil Panasonic DMC FZ30.


Panasonic DMC FZ30
Panasonic DMC FZ30

Izbral sem ga na podlagi dejstev, da so bili takrat DSLR aparati še predragi in da je bil ta model že vmesni člen med DSLR in kompakti. Imel je že zoomiranje na objektivu, kot imajo to DSLR aprati in tudi poleg dobre kvalitete slike veliko naprednih funkcij (RAW, histogram,…). Imel pa je tudi slabost. In to je bila v digitalnem šumu. Imel je namreč možnost max. ISO nastavitve do 400. In na tej nastavivtvi je bilo zeloo veliko šuma. Torej aparat je bil dober tam kjer je bilo veliko svetlobe. Zato sem dokupil zunanjo blikskavico. Z njo se je dalo narediti boljše slike ob slabših pogojih. Seveda sem s časom dokupil še veliko opreme saj sem vedno bolj spoznaval svet fotografije. Filltri, širokokotni konverter, dalinjski prožilec, stativ, dodatne baterije,…Naročil sem se tudi na revijo Digitalna kamera . V njej sem našel veliko nasvetov kako fotografirati. Po dveh letih fotografiranja s tem aparatom pa sem se že spogledoval z DSLR aprati. Predvsem, ker so bili cenovno vedno bolj ugodni. In letos junija sem po srečnem naklučju kupil rabljen Canon Eos 350D.


Canon Eos 350D
Canon EOs 350D

Poleg sem si kupil še dva objektiva:
– kit objektiv Canon EF-S 18-55
– Sigma 70-300 F/4,0-5,6 APO DG Makro

Kupil sem tudi 4G karico Sandisk CF Extreme III. Sedaj pa moram samo še slikati in uživati. Slike sledijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.