Dopust na otoku Kos, Grčija – Hotel Achilleas Euro Village.

Tri leta smo se z družino obiskovali otok Djerba v Tuniziji letos, pa smo se odločili za spremembo. Že januarja smo pri agenciji Intelekta rezervirali 14 dnevne počitnice na otoku Kos. Vzeli smo all-inclusive ponudbo zaradi otrok. In ni nam bilo žal.

Zemljevid

Otok leži blizu Tučije. Iz mesta Kos (ki je glavo mesto) smo z hitro ladjo v 20 min v Turčiji. Otok je dolg 45km in širok od 2-11 km. Otok je razgiban in po njem potekajo nekakšni kanjoni. Na otoku je letališče in več manjših pristanišč. Največje pristanišče je v mestu Kos. Po vsem otoku lahko najamemo avto, skuter, kolo in nekakšne buggije. Če avto ali katero drugo prevozno sredstvo rezerviramo preko interneta nas pride vse skupaj mnogo ceneje, kot na licu mesta. Vsaj pri večini ponudnikov.

Voda iz pipe ni pitna, zato jo je potrebno kupovati. Vendar je cena zmerna. V Grčiji pa je zaželeno (povsod so opozorila), da se v straniščih toaletni papir meče v smetnjačke zraven školjke in ne v njo. Problem je, ker imajo premajhne cevi in bi se potem vse skupaj zabasalo.

Hotel je solidno urejen in ni tipičen evropski hotel z eno stavbo, ampak ga sestavljajo ločene enote (recepcija, restavracija, razni bari, …). To je bolj podobno hotelom v Tuniziji in Egiptu. Sobe so posejane po vsem kompleksu in zgledajo, kot vrstne hiške. Nekje so v dveh nadstropjih ponekod ne. Sobe so solidno opremljene s fenom, hladilnikom, TV in klimo. Klimo je potrebno doplačati in ni tako poceni. Mi smo imeli srečo, da se je agencija zmotila v ponudbi in nam to ponudila, kot da je vključeno v ceno. No to smo morali reševati na licu mesta. Moram reči, da smo po 2 dnevih to uredili. Agencija Intelekta je bila fer vendar so malo zavlačevali, da bi plačali manjši račun. Imeli smo tudi nekaj sreče v nesreči, ker klima v sobi ni delovala in so nas, ker niso vedeli kdaj jo bodo popravili, premestili v drugo sobo, ki je bila še na boljši lokaciji – s pogledom na morje. V sobi je večja soba z zakonsko posteljo, hladilnikom, fenom, mizo in TV-jem. Potem je kopalnica v kateri je banja in potem še dodatna soba z dvema posteljema in TV-jem. Pred sobo je manjša terasica z mizo in stoli.


Hiške
Hiške


Bazen
Bazen

Hrana v hotelu je bila super. Bilo je veliko izbire in vsak je našel kaj zase. Poleg navadne restavracije je bila tudi tematska restavracija. Tu je bila vsak dan hrana iz druge države – grška, italjanska, kitajska in morska. Mizo si moral rezervirati v naprej in potem si imel na voljo samo jedi iz tiste kuhinje. V barih si imel ves dan na voljo razne prigrizke – različne pizze, pite, sendviči, sladoled. Seveda, pa tudi pijače. Od brezalkoholnih (razni sokovi, fanta, coca cola, sprite,..) do piva (ki si ga sam točil) in žganih pijač (ouzo, brandy, vodka, koktajli).


Grški večer
Grški večer

Vsak večer so nam pripravili zabavno animacijo – skeči, kabare, kvizi, mini disko, grški večer… Ves dan, pa si se lahko udeleževal raznih športov (beach volley, pikado, vatrpolo, tenis, sqvoš, nogomet). Okolica je primerna za tekaške ture in kolesarjenje vendar ob bolj zgodnih ali večernih urah, ker je drugače prevroče. Od hotela ob obali vodi asfaltirana pot do bližnje vasice. Pot je osvetljena. Vasica Masticari je polna gostilnic in barov ter trgovinic in štantov. Tako, da je to idealna sprehajalna pot za zvečer.


Plaža
Plaža


Pogled na plažo
Pot do plaže

Bazen je postavljen v središče kompleksa in je skoraj olimpijski. Pomojem mnenju ima kakšnih 40m. Zraven pa je tudi otroški bazen. Do morja, pa je približno 3 min. Plaža je razdeljena na dva dela. Na levi strani je lepša plaža, z mivko na plaži in v vodi. Na desni strani pa je plaža z mivko, v vodi pa so skale. 10m od obale pa je tudi mivka. Na obeh je tudi tuš. Na sredini pa bar, ki je v senci.


Soncni zahod
Soncni zahod

Otok je sicer že zelo turistično naravnan vendar ima še veliko neizkoriščenih virov. Gradi se veliko novih hotelov. Tako, da bo v prihodnosti še več različnih ponudb. Omenim naj še, da je 2,5 km od hotela tudi večji vodni park Lido.


Morje
Morje je bilo včasih kar močno vzvalovano

Hotel toplo priporočam. Predvsem družinam in starejšim. Mlajši, ki bi radi žurali, pa jim bo bolj všeč kakšen hotel prav v mestu Kos ali pa v mestu Kardamena, ki je znan po angleških turistih, ki žurajo do jutra.


Recepcija
Recepcija


Recepcija
Recepcija II


Recepcija
Recepcija III


Okolica
Okolica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.