Makro II.

Danes sem se spomnil na kolega Markota Potočnika – Točko-ta, ki je že pred kakšnim letom ali več povedal, kako je slikal eno makro sliko. Vzel je objektiv in ga obrnil narobe. Prislonil ga je do bodya in slikal. To sem danes poiskusil tudi sam.

 

Najprej sem poiskusil z Sigmo 70-30 vendar ni bilo dobrega rezultata. Potem, pa sem vzel Canon EF-S 18-55 (kit objektiv). Dal sem zoom na 55 in poiskulil narediti nekaj slik. Poiskusil sem z predmeti, ki so na miru in slike so bilo super. Zato sem šel na vrt slikat čebele. Problem je, ker se stalno premikajo in ker moraš držati bodj in z drugo roko objektiv. Poleg vsega, pa je pihal še veter. Tole je bilo še največ kar sem lahko spacal skupaj:

 

 

Cebela
Čebela na cvetu

Potem sem naredil test na statičnem predmetu – kovanec za 1 euro cent. Najprej sem slikal z obrnjenim objektivom na 55. Pomagal sem si z zunanjo bliskavico.

 


Euro1
1 euro cent – 55Euro2
1 euro cent – 35Euro3
1 euro cent – 18

Nato sem se odločil, da bom slikal kar veliko zeleno gosenico. Vendar sem ugotovil, da potrebujem boljšo svetlobo. Kmalu sem obupal in gosenico izpustil.


Gosenica
Gosenica- 35Gosenica 1
Gosenica – 55


Gosenica2
Gosenica – 35

Nato sem našel eno majhno kobilico, ki pa je bila preživahna. Tukaj je ena slika pa še ta je motna. Ampak vseeno, da vidite kaj se da narediti. Če bi imel še stojalo in boljšo osvetlitev bi mogoče naredil kaj več.

Kobilica
Kobilica – 18

Na koncu sem ugotovi, da če je dovolj dnevne svetlobe in ni vetra bi lahko slikal kakšno bolj leno čebelo ali kaj podobnega. Drugače pa mislim , da je boljši nakup predleče ali makro obročkov. Nekaj pa si bo potrebno tudi izmisliti glede umetne osvetlitve.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.