Metallica – Death Magnetic

Po daljšem obdobju nas je Metallica zopet razveselila z novim albumom – Death Magnetic. Album sem pričakoval z upanjem, da jim bo uspelo priti na stare tirnice. S tem mislim na albume …And justice for all in Ride the lightning ter Master of puppets. Jim je uspelo?

Glede na prvi vtis, ki sem ga dobil po poslušanju albuma bi rekel, da jim je. Pri poslušanju marsikatere skladbe sem dobil občutek, da se prepletajo slogi iz prej omenjenih albumov. Prisoten pa je tudi novejši slog iz Load in Reload-a ter seveda St. anger. Skladba My Apocalipse je dobra skladba z udarnim ritmom, ki se zgleduje po starejših skladbah.


Zgornje potrjuje že prva skladba za katero so posneli tudi video – The day that newer comes. Video si lahko ogledate na njihov spletni strani www.metallica.com. Video je po mojem mnenju narejen zelo dobro vendar zgodba na koncu ne postavi pike na i kot se reče. Na koncu nekaj manjka.

Metallica je imela (sploh pri prvih albumih) vedno tudi dobra besedila. V nove se še nisem poglobil sem jih pa že našel na internetu, čeprav jih na njihovi uradni strani še niso objavili. Lahko jih dobite tukaj.


Death magnetic
Naslovnica novega albuma

Za konec bom rekel, da gre Metallica zopet proti “stari Metallici”. Tudi novejši albumi so mi bili všeč vendar ne toliko kot starejši. Že album St.Anger je bil korak v pravo smer Death Magnetic pa je še bolj odločen v pravo smer.


Za konec, pa še en citat:

How could he know
This new dawn’s light
Would change his life forever?Metallica – The Unforgiven III


6 thoughts on “Metallica – Death Magnetic

  1. Sem bila na koncertu v Berlinu na predstavitvi albuma.(1. vrsta…yeah!) Kaj naj rečem…..norooooooooo!!!! Čeprav sem bila najprej malce skeptična, me je album čisto zasvojil…bolj sem ga poslušala, bolj mi je bil všeč!

  2. Pri novem albumu Metallice zamerim samo to, da je cel svet dobil ta album na isti dan, mi pa kot da smo z drugega planeta, nikjer ga nisem mogel dobit in noben ni vedel, kdo bi to prodajal. 🙁 Tko da sem ga uvozil.
    Ga pa poslušam prav zdajle, ko to pišem. Kot Justice For All, če bi nekdo odklopil tisti čudaški visokotonski dolby, zaradi katerega 99% folka v YU ni moglo normalno poslušat albuma.
    Težak album, v stilu zgodnje Metallice – ni za tiste, ki mislijo, da je Metallica tisto, kar so videli na MTV.

    Pa ravno ko misliš, da ti nek komad teži, ga začinijo s kakim total od*ukanim riffom, ki te čisto vrže iz tira. Kapo dol. Tole bom še dostikrat poslušal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.