MIUI v5 za Samsung Galaxy S2

Pred nekaj meseci sem kupil rabljen Samsung Galaxy S2. Nekaj časa sem uporabljal uradno verzijo programske opreme (Android 4.1.2) ampak po tehtnem premisleku sem se odločil, da jo zamenjam z tako imenovanimi prirejenim (custom) ROM-om. Na forumu od XDA sem našel ogromno raznih ROM-ov. Veliko sem jih sprobal ampak trenutno sem pristal na MIUI v5 ROMu.

 

Trenutno je na voljo verzija 3.8.9 . Verzija je android, ki so ga kitajci malo predelali po svoje. Podjetje xiaomi je največji kitajski izdelovalec mobilnih telefonov in že dalj časa na svoje telefone namešča prirejeno verzijo androida. Malo spominja na iOS..Na voljo je več verzij sam sem sprobal uradno (kitajsko), neuradno (angleško) in prirejen asrock MIUI rom. Najbolj me je še navdušila neuradna angleška verzija.

 

 

Všeč pa mi je tudi kako rom obremenjuje baterijo. Po polnjenju mi je telefon ob normalni uporabi in vedno vklopljenem WiFiju in prenosu podatkov zdržal 1 dan in 14 ur (ostalo je še 16%) medtem, ko mi je baterija pri ostalih romih zdržala max 1 dan in 2 uri.  Povedati moram seveda, da sam uporabljam originalno 2000 mA baterijo. Priporočam!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.