Samsung i5700 Galaxy Spica – kako preurediti Android 2.1 …

android
Ker je ta telefon zelo popularen tudi za modificiranje sem se odločil, da še sam napišem nekaj stvari, ki sem jih tudi sam uporabil pri moji spici.

1. Zadnji firemware Najprej sem naložil najnovejši firemware Androida 2.1 – I570EXXJF2 (brezplačna prijava na forum)

Za ta del potrebujem najnovejši firemware, program Odin (sam uporabljam verzijo 4.03) in datoteko spica_jc3.ops – prijava na to stran je brezplačna. Spodaj so tudi navodila. Ko imam vse te datoteke in mi windowsi zaznajo telefon potem zaženem program odin. V njem nastavim stvari takole:


Odin

Telefon ugasni in ko je ugasnen pririsni in drži tipke : vol down + camera + power on . Po nekaj sekundah se bo telefon prižgal v Download mode. Odin bo v zgornjem oknu prikazal povezavo. Pritisnem samo še gumb start in zadeva steče. Telefon se bo sam nekajkrat ponovno zagnal. Po nekaj minutah se bo android zagnal in zadeva je zaključena.

2. Rootanje telefona Telefon sem rootal po navodilih na tej strani . V Odinu klikni na reset files na desni strani. Pustiš .ops datoteko. Naložiš PDA datoteko iz te strani i5700_LK2-08_PDA.tar. Pritisni voldown+answer+hangup in izberi na telefonu opcijo Wipe, choose what in izbriši data chache. Telefon zaženi v download mode. V odinu klikni start.

3. Izklop nadležnega zvoka pri zagonu. Na tem forumu se registriraj (zastonj) in med aplikacijami za android poišči root explorer. Datoteko .apk prekopiraj na sd kartico in jo v telefonu zaženi. Ko bo program nameščen ga zaženi. Ob zagonu klikni da dovoliš root dostop programu. Sedaj pojdi v /etc/ in poišči poweron.snd datoteko. Zgoraj klikni na gumb Mount r/w (dobiš read write pravice). Pritini in drži na tej datoteki in izberi rename. Datoteki dodaj .old in potrdi…..To je to…

4. Drug uporabniški umesnik. V osnovi je prvzet Samnsungov Pantheon, ki pa ni ravno najboljši in najhitrejši. Iz marketa naloži program Home switcher in zatem še HellixLauncher. Ne nalagajte verzije 2, ker ne deluje na spici. Sedaj pritisni tipko Home na telefonu in izberi HelixLauncher. Če se je novi uporabniški umesnik normalno zagnal potm pojdi med aplikacije in odpri Home switcher in daj HelixLauncher za privzetega. Zopet odpri Root Explorer in pojdi v /system/app/ . Tukaj so vsi programi, ki se zaženejo na začetku in jih sistem uporablja. Poišči pantheon.apk in ga primenuj v pantheon.apk.old…
HellixLauncer je samo ena izmed alternativ pantheonu. Potem imamo še LauncherPro, Zeam, Launcher, …

5. Menjava programa galerija Sam sem ga zamenjal z 3D galerijo. Tako kot pantheon (v prejšnji točki) sem s pomočjo root explorerja preimenoval gallery.apk v gallery.apk.old . Potem sem iz sd kartice zagnal tole datoteko Gallery3D.apk….

6. WiFI tether. Spremeni telefon v WiFi točko. Poišči na marketu Wireles Tether for root users in ga namesti….

7. APN. To do nastavitve za GPRS in MMS. Iz marketa namesti program APN backup in restore. Z njim naredi varnostno kopijo teh nastavitev na sd kartico. Tako boš vedno, ko na novo nalagaš firemware lahko enostavno ponastavil nastavitve…

8. Zadnji kernel. Iz te strani si lahko preneseš zadnji neuradni kernel. Popravi ti jakost zvonenja (uradni verzija ima zelo tiho zvonenje) in pohitri sistem. Datoteko i5700_LK2-06_beta4_PDA naloži kot PDA v odinu in ops file pusti spica_jc3…

9. DVM ARM11 / JIT . Pohitritev sistema lahko naredimo na dva načina. Z inštalacijo DVM ARM11 ali JIT. DVM ARM11 naloži tako prevedeno libdvm.so, da lahko v celoti izkoristimo ARM procesor. Sam uporabljam to možnost kajti JIT je še zelo nestabilen.
Iz strani (spodaj na 9 strani) naloži arm11-dvm.zip in arm11-calcuator.zip direktno (root) na SD. Pritisni voldown+answer+hangup. Sedaj zopet izberi Apply any zip from SD in najprej izberi prvega nato pa ponovi vajo še za drugega…Končano.

10. APPS2SD. To je aplikacija, ki programe namesto v spomin telefona namešča na SD kartico. Ta opcija bo uradno privzeta šele v Android 2.2. Najprej je potrebno del SD kartice formatirati v linux načinu ext2. Seveda bodo podatki na kartici izgubljeni zato jih prej skopirajte na PC!!!. Lahko jo formatiramo v sistemu Linux ali to storimo tako, pritisni voldown+answer+hangup in v meniju izberemo zadnjo opcijo Partition sd card. Izberite željeno vrednost. Priporočeno je da velikost ni večja od 512M…Sedaj, ko se sistem zažene namestimo tole aplikacijo . To je aplikacija, ki je delo razvijalcev http://forum.samdroid.net in je vključena v njihove mod-e in samdroid kitchen. Ta aplikacija vključi Apps2SD. To storimo, ko zaženemo to aplikacijo in izberemo Apps2sd settings in vklopimo Apps2Sd. Ima tudi opcije za restart telefona in backup…

11. POPRAVEK ZA FOTOAPARAT. Trenutni problem je sledeč. Ko uporabljamo telefon se frekvenca procesorja giblje med 66 in 800MHz. Odvisno kaj počnemo. Ko prenehamo z delom in so procesi več ali manj “ubiti” procesor pade na minimalne vrednosti. Ko pa uporabimo fotoaparat se frekvenca poviša na 800MHz. Problem je, da po končani uporabi nikoli več ne pade na nižjo frekvenco ampak dokler telefona ne zaženemo ponovno ostane fiksno na 800 MHz. Končno smo dobili tudi popravek za to. Neuraden. Na marketu obstaja aplikacija, ki je v angleškem jeziku – CoolS. Aplikacija čaka v ozadju in ko ugotovi, da je cpu “zabit” na 800Hz javi. Lahko, pa tudi ročno zaženemo zbijanje frekvence….

VSE KAR SEM NAPISAL DELATE NA LASTNO ODGOVORNOST!!!!!!!!!!!!

24 thoughts on “Samsung i5700 Galaxy Spica – kako preurediti Android 2.1 …

 1. glede tetheringa, men telefon začne oddajat signal, na PCju se konektam, vendar mi ne določi ip-ja, zato mi ne dela internet.
  Ali teb tvoj pc avtomatsko določi ip (dhcp) ali moraš ročno določit?

  1. Vmes sem šeenkrat nalagal telefon in ko sem sedaj ponovno probaval se mi pri fiksnem IPju poveže s telefonom ampak internet ne deluje..Bom raziskal in ti sporočil..

 2. Samo tak za intermezzo: Vedno ni potrebno nameščat recovery mode kot PDA v Odin. V recovery mode telefon enostavno vržeš, če ga vklopiš kot Volume down + Answer + Reject naenkrat.

  Drugače pa zelo uporaben tutorial 😛

 3. Root telefona traja nekaj minut…Če ti v odinu piše setup connection imaš problem z driverji na PCju. Pod device managerjem more bit inštaliran samsung usb device in samsung modem….

 4. APPS2SD ni mi čist jasno kako se to naredi zato bi te prosil če je možno opisat postopek bolj podrobno rad bi si namestil copilota gremo na dopust in karte evrope in je to že 2gb

 5. @sani: ko imaš telefon rootan samo z inštallerjem zaženeš apps2sd datoteko, da se poinštalira. V meniju dobiš ikono samdroid tools. Ko jo zaženeš greš v Apps2Sd in odkljukaš obe možnosti. To pomeni, da vklopiš da se vsei programi inštalirajo na sd kartico in da se tudi cache prenese iz notranjega spomina na sd kartico. To je vse.

 6. SamdroidMod v 1.0.3 – LK2.03.3 sem inštaliral to varijanto je kar zanimiva sprobal sem tudi rešitev za fotoaparat deluje preveriš pa lahko z SystemPanelLite

 7. Sem imel samdroid mod. Na zadnje sem si sam skuhal v kuhinji mod. Super zadeva. Moti me samo, da je narejeno na JE1 verziji… Drugače pa res pohvala fantom na samdroid.net …..

 8. Če greš v nastavitve/wireless&networks/mobile networks/Access Point Names ali imaš notri vnešeni nastavitve za gprs in mms? Drugače pa če imaš starejši firmvare je bil takrat problem..Kero verzijo formwara maš? Od JE4 naprej mislim, da ni bilo problemov….

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.