Cena nafte

Živjo!

Zadnje čase se veliko bere in sliši o ceni nafte. Cena se je v zadnjem letu močno dvignila. Zakaj? Menda obstaja veliko dejavnikov ki vplivajo na dvig cen. Osebno jih delim na dve kategorije:

– dejanski dejavniki
– imaginarni dejavniki

 • Dejanski dejavniki
 • Dejanski dejavniki so dejavniki, ki izvirajo iz problemov narave. Sem spada problem, da smo na določenih črpališčih že izčrpali zaloge. Sem spadajo tudi dejavnik, da se na določenih delih sveta cena transporta lahko poveča zaradi raznih naravnih katastrof.

 • Imaginarni dejavniki
 • Imaginarni dejavniki so dejavniki, ki jih ustvarja politika in globalni naftni tajkuni (večja naftna podjetja). Politika umetno ustvarja vojne na strateško postavljenih državah. Te vojne služijo dvem namenom. Prvi namen velja predvsem za ZDA. Ta namen je z lažno podobo dejanskega stanja v določeni državi ustvariti vse pogoje za napad te države. V končni fazi so oni “rešitelji naroda” in oni potem sestavijo novo “čisto” oblast, ki je seveda podvržena ZDA in so samo lutke na vrvicah. S tem lahko posredno vplivajo na proizvodnjo nafte v tej državi. Drugi namen teh vojn, pa je izgovor pri špekulacijah za dvig cen, pri katerih se sklicujejo na nevarne razmere v določenm področju zaradi vojne in s tem posledično manjše črpanje in transport nafte.


  Črpanje nafte
  ČRPANJE NAFTE


  Pred mesecem dni sem si ogledal dokumentarni film Zeitgaist (spodaj izbereš slovenščina in 2 dokumentarec), ki govori o napdau na dvojčka v ZDA. In po ogledu sem se prov zamislil. Ali so ta napad res izvedli teroristi? Menda je bil še nekej časa po napadu Osama Bin Laden v bolnišnici v Dubaju mislim da, ki je v lasti ZDA. V bistvi dokumentarec naniza dokaze, da je vlada ZDA sama z eksplozivom rastrelila obe zgradbi in še eno, ki se je podrla točno tako, kot se podrejo zgradbe pri miniranju (po sredini se sesuje sama vase). Aviona, ki naj bi trčil v pentagon ni nihče videl. Ta napad na dvojčka in Pentagon je bil umetno zrežiran s strni vlade ZDA z namenom, da pridobijo javnost na svojo stran in brez kakšnih koli problemov opravičijo svoja dejanja v Iraku, Afganistanu in bližnjih državah.

  V razmislek mi je bil tudi film The Kingdom . Torej lahko razmišljamo tudi v tej smeri, da nas v bistvu umetno nategujejo. Jaz že nekaj časa tako razmišlam. Posebej, ko sem si ogledal slednji filmček: Pot nafte od črpališča do črpalke

  Kajti poleg vseh stroškov pri prevozu in čiščenju in ne vem še čim nam največ denarja pobere država in naftne družbe, ki imajo v lasti črpalke. Po mojem mnenju prav ti dejavniki že dalj časa zavirajo razvoj novih načinov prevoznih sredstev in razvoj novih goriv. Povprečna slovenjska družina, ki živi v povprečno izolirani hiši bo morala za 3000 litrov kurilnega olja plačati več kot skoraj 3000 eur!! To pomeni, da dva s povprečno plačo (700 eur neto) delata za to več kot 2 meseca s tem, da si ne moreta nič kupit!!!

  Podn!

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.