Nakup šotora

Pred 14 dnevi smo bili z družino in kolegi na kampiranju v kampu Pineta v Savudriji (Hrvaška). Šotor smo si sposodili od mojega tasta. Bil je znamke Lafuma . To je bil šotor za 2 osebi, mi pa smo štirje. Sin bo kmalu star 4 leta, hčerka pa 1 leto. Stojna višina je bila samo 130 cm pri vhodu/izhodu pa je bila višina še nižja. Ko smo prišli domov smo se odločili, da bomo kupili večji šotor. In iskanje se je začelo.

Najprej je bil v igri šotor High Peak Ancona 4 . Cena je na slovenskem trgu (179 eur) kakšnih 40 eur dražja kot recimo v Nemčiji (ebay) vendar je potrebno prišteti še poštnino in potem je razlika samo malo čez deset eur. Ta šotor mi je bil najprej všeč, ker je samo ena spalnica in ker sta otroka še dokaj majhna je to v redu rešitev. Ko smo bili že skoraj odločeni je prijatelj priporočil drug model istega proizvajalca – Como 6 . Tega bi mi kolega zrihtal za okrog 130 eur skupaj z dodoatno plahto za spodaj, ker ta model nima plahte v predprostoru.
Na koncu, pa mi je drug kolega priporočil šotor, ki ga je ravno kupil in tudi (3 tedne) preiskusil. To pa je šotor Mckinley Samos 6 .


Mcinly Samos 6
Mcinly Samos 6

Predvsem me je prepričal z dodatnimi žepi pri vhodu v spalnico in dokaj velikim predprostorom z priloženo plahto. Poleg tega pa je bil (in je mogoče še) v akciji -20% v trgovinah Intersport. Tako je bila končna cena 159 eur. Šotor je res prostoren in zelo zračen. Ena spalnica je malo manjša (130×210) druga pa je malo večja (260×210).


Mere šotora
Mere šotora

Sedmega avgusta gremo z njim na eno tedensko kampiranje, da ga sprobamo. Bom poročal.

2 thoughts on “Nakup šotora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.