Inštalacija windows 7 v Vmware

Na internetu sem našel beta verzijo windows 7. Kot pristaš vedno novih stvari sem se takoj odločil, da preskusim zadevo. Seveda v Vmware. Inštalacija se je zagnala in po izbiri jezika in tipkovnice sem prišel do dela, kjer poveš na kateri disk naj se poinštalirajo windowsi. Zadeva je enako kot pri Visti. Tu pa je nastal problem. Windowsi niso našli nobenga diska in zahtevali naj jim pokažem pot do gonilnikov.


Windows 7
Zagonska slika windows 7

Vmware je že sam ustvaril 20 giga velik navidezni disk iz mojega fizičnega diska. Vendar windowsi tega niso zaznali. Vista s tem ni imela problemov prav tako pa tudi ne ubuntu in drugi linux-i. Pomislil sem, da bom poiskal gonilnike v Vmware tools. Ampak jih tudi ni bilo.

Uporabil sem google ampak razočaran ugotovil, da še nihče ni naletel na ta problem. Največ jih ima problem z zvokom v tej kombinaciji. Poiskusil sem še inštalacijo v konkurenčnem (zastonjskem in odprtokodnem) programu Virtual box. Najprej sem ugotovil, da tukaj zadeve kljub temu, da sem dodoelil veliko rama, ne tečejo tako hitro, kot v Vmware. Druga ugotovitev, pa je bila, da tukaj inštalacija sploh ne pride do začetka. Po prvem uvodnem oknu, ko se zadeva zaganja izpiše, da ni navoljo dovolj pomnilnika….V nastavitvah sem ga nastavil 3 Giga od skupno 4 Giga.

Naredil sem še test inštalacije Ubuntu 8.10 (tudi na vmware) in ugotovil, da v virtual box-u zadeve tečejo počasneje.

Je mogoče kdo naletel na podoben problem in ga mogoče uspel rešit??

3 thoughts on “Inštalacija windows 7 v Vmware

  1. Rešitev problema z diskom je taka, da greš v nastavitve VM in narediš nov disk za Win 7 ampak mora biti IDE, potem pa samo zbrišeš tistega SCSI. Potem bi morala instalacija lepo nadaljevati.

  2. Jaz imam težavo, da se sploh noče inštalirati vm server 2,0 niti v xp načinu-bom probal starejše verzije vm-ja , če pa kdo ve rešitev bo dobrodošla.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.