Ni možnosti naložiti jezikovnega paketa (language pack) za windows 7?

Kolega me je pred nekej dnevi spraševal kako naj si posloveni windows 7. Nič lažjega sem mu odgovoril. Pojdi na windows update in izberi namestitev slovenskega jezika. Ko me je popoldne poklical in povedal da te možnosti nima sem mu svetoval naj iz microsoftove strani prenese k sebi paket z slovenskim jezikom. Potem naj gre v Control panel/Region and language na zavihek Keyboards and languages in spodaj izbere pod Display language/Install/uninstall languages. Potem samo še poveš kje imaš paket za slovenščino. No povedal mi je, da te opcije nima. Malo sem po googlal in našel rešitev:

Klikni na start vtipkaj cmd (v iskalno vrstico). Ko se Command Prompt odpre vtipkaj Lpksetup. Potem samo še pokažeš kje imaš datoteko slovenskega paketa in se inštalira.

Za verzije, ki niso Ultimate in Enterprise je uradno edina varianta, da je ta jezik že v namestitvenem cdju. Drugače ostaja samo možnost neuradne verzije: http://www.froggie.sk/download/Vistalizator_beta.exe.

One thought on “Ni možnosti naložiti jezikovnega paketa (language pack) za windows 7?

  1. Language pack je na voljo preko windows update le za verziji Ultimate ter Enterprise, katere verjetno niso tako popularne pri domačih uporabnikih. Na vse ostale verzije se lahko namesti Windows 7 Language Interface Pack.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.