Poganjanje VMware vSphere Client-a na Windows 7


vmwere

V našem podjetju smo končno storili korak naprej in bomo v kratkem prešli na virtualizacijo. Storili smo že prvi korak in kupili nov strežnik na katerega smo namestili VMware ESXI.

Virtualizacija je vedno bolj smotrna saj z njo prihranimo na večih področjih (fizični prostor, lažje vzdrževanje, poraba energije, preglednost,…). Med programsko opremo, ki to omogoča, pa je trenutno najbolj priljubljen VMware ESXI, ki združuje tri stvari: zanesljivost, veliko možnosti in je zastonj.

Za upravljanje (management) na klientih uporabimo programsko opremo vSphere. Vendar nastopi problem, ker ne deluje na windows 7. Javi napako Error parsing the server “. No našel sem rešitev za to:

1. Najprej tole datoteko (system.dll) shranite na disk v mapo “C:Program FilesVMwareInfrastructureVirtual Infrastructure ClientLauncherLib”. Če mapa lib ne obstaja jo naredite.

2. V mapi “C:Program FilesVMwareInfrastructureVirtual Infrastructure ClientLauncher” poiščite datoteko VpxClient.exe.config in jo odprite za urejanje. Pred zadnjim zaključkom vstavite naslednje vrstice:

<runtime>
<developmentMode developerInstallation=”true”/>
</runtime>

3. Z desno tipko kliknite na Moj računalnik (My computer) in izberite Lastnosti (Properties) in potem Napredne sistemske nastavitve (Advance system settings). Kliknite na gumb Environment variables in kreirajte novo sistemsko spremenljivko (New system variable). Ime naj bo DEVPATH njena vrednost, pa “C:Program FilesVMwareInfrastructureVirtual Infrastructure ClientLauncherLib”.

Tako urejeno. V primeru, da še vedno ne deluje ponovno zaženite računalnik, da nova spremenljivka pride v veljavo. Meni ta korak ni bil potreben…..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.