PostgreSQL install error

Ker sem potreboval postgreSQL sem si ga hotel namestiti na svoj PC. Nič lažjega sem si mislil. Šel sem na njihovo stran in si prenesel datoteko. Jo zagnal in nastavil osnovne nastavitve in pustil, da se zadeva poinštalira do konca. Super. In na koncu dobim tole napako:

Problem running post-install step. Installation may not complete correctly. The database cluster initialisation failed.

Poiskusim še enkrat. Enako. Prenesem starejšo verzijo. Spet! In začnem preklinjat!?!?! Iščem po googlu vendar nobene pamentne rešitve. Na koncu mi jo pove kolega Matej, ki je zabil več kot 3 ure časa za ta problem.

Fora pa je čisto eneostavna. Pri inštalaciji nas program vpraša kam hočemo zadevo poinštalirati. Osnova je c:Program filesPostgreSQL . No in problem je v tem, da je v tem naslovu mapa z presledkom!!!! Če pot prestavimo na kamorkoli in mapo poimenujemo z imenom brez presledkov (primer: c:postgresql ) zadeva deluje. Res bedna fora….

One thought on “PostgreSQL install error

  1. meni pa pri inštalaciji (na koncu ko piše:”initialising the database cluster (this may take a few minutes)…) kar ustavi inštalacijo ozeroma mi na tem okenčku ostane dolgo časa. Nevem a je treba čakati več ur ali je kaj narobe?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.