Prodajanje izdelkov brez slovenskih navodil in menijev

Ker je nastala potreba sem se odločil, da kupim pralno sušilni stroj. In sem se podal v internet. Pregledal sem mnogo trgovin in na koncu sem se odločil za stroj Ariston AQGMD 149. Najugodnejši ponudnik je bila spletna trgovina nakupovanje.net . In to za celih 100 eur. Zanimivo. Poklical sem k njim in se pozanimal o roku dobave. Ta naj bi bil od 7-12 dni. Ok in sem naročil. Šesti dan so me klicali, da je poštar pripeljal moj stroj in da čaka na denar (plačilo po povzetju). Brez obestila in to še celo 1 dan prej. No so pohiteli. Super.

Stroj sem spravil po stopnicah v kopalnico in ga priklopil Poiskal sem navodila in niso bilal v slovenščini. Ni jih bilo niti v angleščini, nemščini, italjanščini. Pokličem na nakupovanje.net in mi prijazna deklica pove, da jih bom dobil po pošti. Ob vklopu na LCD prikazovalniku se je prikazal napis v angleščini naj izberem jezik. Ok. In iščem in iščem in ni slovenščine. Ok bom, pa nastavil angleščino. Je ni. Nemščona? Nope. Možni jeziki so bili: norveščina, švedščina, danščina, finščina, ruščina, slovaščina, češčina in madžarščina. Prav v teh jezikih so bila navodila. Hm, Nem katerga razumem bolje 🙂

In na tem mestu sem se vprašal: Ali res še kdo prodaja kaj takega in kaj pravi zakon?? Po mojem mnenju mora imeti vsaka naprava slovenska navodila. Kar se tiče menijev, pa vsaj angleščino. No in to sem naslednji dan razložil deklici na drugi strani žice. Njen prvi odziv je bil:”Mar ni to normalno?” (da ni menijev v nobenem nam normalnem jeziku). Vprašal sem jo kater jezik bi si ona nastavila.Mogoče finščino? No potem se je že strinjala z mano. Ker je bilo popoldne mi je razložila, da bo dobila odgovore od dobavitelja in da me bo obvestila naslednji dan. Seveda naslednji dan nje ni bilo v službi zato sem vse še enkrat razložil nekemu drugemu uslužbencu. Povedal mi je , da se je sodelovka res pozanimala in mi povedal odgovor dobavitelja. Ta odgovor, pa je bil povod zakaj to pišem. Dobavitelj je rekel naj jaz pokličem k serviserju in da bo on povedal kaj lahko naredim. Haloooo! Kaj pa bo on lahko naredil? Naložil nov firmware? No serviser se mi je smejal ko sem ga to vprašal. Poklical sem ga samo zaradi potrditve. No po nevem koliko klicih sem zahteval takojšnje povračilo denarja. Zahteval sem tudi odgovorno osebo vendar je bila ta najprej na kosilu potem, pa je že odšla domov. Ob 13:00. No vedel sem, da se noče pogovarjati z mano. Po nekaj dneh pogajanj sem dosegel to, da so prišli po stroj in da mi bodo vrnili denar. Upam, drugače se jim slabo piše.

Vsekakor je zadeva zrela za tržnega inšpektorja. In to za dobavitelja in prodajalca. Kako lahko trgovina, ki meni proda tak artikel lahko reče, da ona ni nič kriva in da oni ne morejo vsak artikel pregledovati ali je ustrezen ali ne. Halooo. Za konec pa mi še rečejo naj ne krivim njih. Ja koga, pa bom. Jaz sem plačal njim, se pogovarjal z njimi in za mene obstajajo samo oni in ne še dobavitelj. Res neprofesionalno in dokaz, da na internetu lahko vsak k…. prodaja in nateguje ljudi. In država? Kot kaže jo bo treba obvestiti. Vprašanje, pa je kaj bo naredila. Če sploh bo kaj.

6 thoughts on “Prodajanje izdelkov brez slovenskih navodil in menijev

 1. Tudi mi se odločamo za tegale, pa po vsem napisanem se bomo še prej pozanimali kako je z ‘jeziki’,če so že kaj uštimali glede tega.
  Zanima pa me katerega imate sedaj in ali ste zadovoljni? ker ga pravkar kupujemo in še nismo prepriračani kateri bo krasil našo kopalnico;)

  hvala,lp

 2. Mi smo “šli do konca” in imamo točno ta model sedaj v kopalnici. Enostavno je bil to edini model, ki ima zmerno ceno za to kar ponuja. Zastonj so nam zamenjali cel sprednji del elektronike in nadgradili programsko opremo. Tako, da so sedaj meniji v angleščini, kar nam je zadostovalo. Ceno, pa smo zbili na 630 eur. Drugače pa deluje super in je zelo tih…

 3. Super!
  Sem pravkar poslala na mimovrste kako je pri njih z enakimi, če so ‘porihtani’ tako kot treba, ga sigurno naročimo. Na odgovor še čakam. In res je, za ta denar je še najboljša izbira.

  Hvala vam,lp!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.